Back to Question Center
0

Semalt Expert: tendències actuals en la tecnologia de seguiment d'ulls

1 answers:

Quan es reflexiona sobre la història inicial del seguiment ocular i els fites creats,s'ha convertit en una indústria multifacètica que toca moltscamps. Per comprendre millor el que fa el seguiment dels ulls, primer ha de ser tot sobre aixòdefinit .

Julia Vashneva, Gerent d 'Èxit del Client de Semalt DigitalServeis, ofereix informació sobre les últimes tendències en tecnologies de seguiment d'ulls basades en coneixements i una àmplia experiènciade cooperació amb CoolTool , empresa de recerca de mercats.

El seguiment ocular es pot definir com una col · lecció de dades oculars. Les dades es recopilena través de dispositius no intrusius, com ara un seguidor ocular remot o monocromàtic. ElEl dispositiu no intrusiu utilitza una càmera i una font de llum infraroja. Ella font de llum es dirigeix ​​cap a l'ull mentre la càmera pistes i registra l'ullcaracterístiques (p. ex., diàmetre d'alumnes, freqüència de parpadeig, moviments de rotació). L'agregatles dades són compilades pel programari d'anàlisi de seguiment de l'ull i els resultats analitzats.

Actualment, el programari de seguiment d'ulls s'utilitza en màrqueting i envasat de consuminvestigació, investigació psicològica acadèmica, mèdica i conductual, així com humansinvestigació de factors i simulació d'enginyeria i jocs. Com a investigadorsTrobeu noves vies d'aplicació per al seguiment dels ulls, el camp s'expandeix de forma espectacular.Fins i tot els militars han utilitzat cascos de seguiment d'ulls per als pilots de combat en els seussofisticades capçaleres (HUD) per obtenir avantatges tàctics .

Quan es discuteix el seguiment dels ulls, és important comprendre els quatre elements bàsicstipus de moviments oculars que són la base de la tecnologia de seguiment d'ulls que inclouen:

  • Saccades..Es consideren moviments molt ràpids de l'ull que canvien bruscament ael punt de fixació. Poden ser petits moviments durant la lectura o grans movimentsquan mireu per tota una habitació. En general, són de naturalesa reflexiva, peròTambé es pot provocar voluntàriament. Els moviments oculars saccàdics més comuns ocorren durantels patrons de son d'un individu.
  • Moviments llisos de persecució. Molt més lent que altres formes de moviment ocular, el SmoothEl moviment de persecució és un moviment d'estímuls voluntaris de la fòvea (una petita secció dela retina on l'agudesa visual és la més alta). L'individu té el voluntarila capacitat de fer un seguiment o ignorar els estímuls. Hi ha aquells individus entrenatsque són capaços de fer un moviment de recerca suau sense la presència d'un estímul (objectiu mòbil).
  • Moviments de Vergence. A diferència d'altres tipus de moviments oculars, mentre que els dos ulls es mouenen la mateixa direcció, els moviments de vergències són disjuntives. Les línies de vista de cadascunaels ulls poden veure un objecte que està a prop o en una distància. L'alumneLa constricció augmenta així el camp de la percepció i aguditza la imatge de la fòbia (retina).
  • Moviments vestibulo-oculars. Compensant per al moviment del cap, el vestibulo-ocularEls moviments oculars ajuden a estabilitzar les imatges visuals dels impulsos externs. La retinala superfície compensa la imatge "lliscant" detectant canvis transitoris (moviment del cap)ajustant-se a través dels moviments oculars correctius. L'ajust de compensació ésbastant lent, a causa dels moviments del cap, així com la resposta sensorial

A qui s'aplica el seguiment d'ulls

Cada dia s'utilitzen aplicacions de seguiment d'ullsnoves formes creatives. Quan es pensa en quanta persona utilitza els ulls diàriament, no és estranyque la informació que recopila és útil per a gairebé totes les indústries. Una d'aquestes empreses és la investigació de mercat.La informació recollida a partir de la recerca de rastreig d'ulls s'ha utilitzat en el disseny d'envasos i publicitat.

Els esports professionals han estat utilitzant la tecnologia de seguiment d'ulls com a avantatge per millorarl'actuació d'un esportista mitjançant la combinació biomecànica, fisiològica i conductualdades per proporcionar una eina de mesura per a la millora individual. Els professionals del comportament i la neurociència han estat utilitzant tecnologia de seguiment d'ullsen la seva valoració de les habilitats de lectura, dislèxia, funcionament del motor, així com auditivai processament d'imatges. Mitjançant l'ús d'estimulació visual basada en la pantalla i moviment capDispositius de rastreig gratuït, els investigadors han trobat noves maneres de mesurar i avaluar iles funcions del motor de dèficit, així com la utilització d'enfocaments tàctils per corregir deficiències individuals.

Una nova àrea de seguiment d'ulls és una recerca basada en la mirada. S'han desenvolupat investigadorseines que eventualment canvien la interacció entre humans i ordinadors. Ella investigació se centra en l'ús dels ulls per controlar el cursor d'un ordinador..En lloc deutilitzant un ratolí, una barra d'alegria o una tauleta d'escriptura, l'usuari controlarà les accions informàtiquesa través del moviment ocular i parpadeig.

Exactament com es pot explicar el funcionament del seguiment dels ulls per al lector habitualtermes no tan simples. El seguiment dels ulls des dels seus inicis s'ha utilitzat per mesurari avaluar l'atenció visual d'un individu. Hi ha diverses maneres de mesurar tal atenció, però el més freqüent és el mètode no intrusiu .

Seguiment d'ulls remot no intrusius

El concepte bàsic de seguiment ocular no intrusiu és el centre d'alumnes cornealreflexió (PCCR). Aquest concepte utilitza una font de llum remota per il·luminar laull, quina interna causa reflexions i permet que es faci un sistema de gravació de la càmeracaptura dades d'imatges. Es detecta la imatge capturada a l'aparell de gravació (càmera)Diverses reflexions entre reflexions dels alumnes i la còrnia. Una vegada que la informacióes captura una taula de càlcul de vectors angulados que s'utilitza per formar geometries específiquescaracterístiques reflectives que constitueixen la base de la direcció de la mirada.

Segons el programari de dibuix d'ull utilitzat, el càlcul de la direcció de la miradapermet diversos algoritmes de processament d'imatges, així com models 3D de l'ullen relació amb el punt de mira. En termes bastant simples, el procés registraEls moviments dels patrons oculars, avaluen els principis bàsics dels patrons oculars, se centren en el puntdels paràmetres de mirada, i forma una compilació de dades que, quan s'analitza, dónadades i resultats interpretatius específics de l'usuari final. Els resultats es poden mesurarqualsevol cosa forma l'abast de l'atenció d'un treballador, a la fixació d'un objecte específic. AA més, un exemple del procés és el següent:

  • L'investigador del seguiment d'ulls vol identificar imatges específiques en una computadora(p. ex., un producte comercial). Hi ha imatges idèntiques del producte apantalla d'ordinador amb diferents variacions (color, mida, etc.) L'investigadorvol identificar quines de les imatges es centra en l'usuari de l'ordinador (que aal seu torn, es podrà identificar quina imatge del producte és estèticament agradablea l'usuari). El procés del sistema de seguiment d'ulls inclou un sistema de gravació,projector i una sèrie d'algorismes complexos. Inicialment, el projector creauna imatge de llum infraroja dels ulls. A continuació, es pren el sistema de gravació de la càmeramúltiples imatges de marc alt de patrons visuals de l'usuari (p. ex., quina deles imatges a la pantalla a què s'enfoca l'usuari).
  • Els algoritmes de processament de la imatge (específicament, programari de seguiment d'ulls específicsal seguiment d'imatges) identifica detalls específics de l'usuari i reflecteixpatrons. Finalment, sobre la base dels detalls d'imatges recollides, el programaricalcula el posicionament dels ulls i els punts de mirada. Aquestes dades s'interpretenQuant a quina de les imatges a la pantalla de l'ordinador l'usuari l'ha centrat(per tant, l'investigador pot identificar quins dels productes comercialitzabless'ha centrat un grup d'usuaris finals específics).
  • Com que el camp de la tecnologia de seguiment d'ulls s'expandeix a diverses àrees, les preguntes arribenquant a la seva efectivitat i també a la preocupació per obtenir dades precises. En aquest tipusLa preocupació és si el parpelleig afecta els resultats de seguiment dels ulls..Com parpellejar de nosaltres mateixosEls ulls són una acció involuntària, generalment no es pot controlar. Pel que faal seguiment dels ulls, parpellejar sembla bloquejar la parpella i la còrnia quan la parpellaes tanca. Atès que les dades de reflexió de còrnia són necessàries en la compilació de dades de seguiment dels ulls,durant l'anàlisi de resultats finals s'incorporen els punts de dades que faltenextracció manual o extracció automàtica mitjançant el programari de seguiment d'ulls.Tot i que l'extracció de dades no pot ser del 100%, és suficientment propera per obtenir conclusions precises sobre les dades.

Encara es planteja una altra pregunta sobre si el moviment del cap afecta el seguiment dels ullsresultats? El moviment del cap durant una sessió de seguiment d'ulls és un factor quepot reduir els resultats, ja que pot tenir un impacte definitiu sobre l'exactitud de la miradadades. En resoldre el problema del moviment del cap, diversos sensors òptics iLes càmeres de recopilació de dades es troben centralment dins de l'abast de l'usuarivisió per crear un tipus de "processament de dades estèreo" que augmentael rang de visió horitzontal. Una vegada més, com parpellejar, l'ullel programari de seguiment generarà un esquema que es tindrà en comptemoviments vestibulo-ocular (cap) i ajustar les dades d'interpretació final en conseqüència.El que no es pot ajustar en els resultats finals és si l'usuari del rastrejador d'ullsgira el cap cap al costat, inicia un moviment ràpid o ràpid del cap oestà fora del rang dels sensors i càmeres òptiques.

Quan es parla de la tecnologia de seguiment d'ulls, una pregunta que sempre semblasorgeix és la precisió i la precisió dels equips de seguiment d'ulls (òptics)sensors, càmeres, etc.), així com l'anàlisi de la interpretació de dades (programari).Aquestes preocupacions han estat abordades per diverses companyies de seguiment d'ullsque han desenvolupat estàndards de mesura per garantir la millor precisiópossible. La norma de precisió monocular proveu singularment cada ullper tal de determinar la precisió de rendiment dels ulls individuals. En contraposicióa les proves de precisió binocular que simultàniament prova ambdós ulls (sovintconsiderada la proporció de norma).

El futur del seguiment d'ulls

Descripció Precisió Motiu es considera que s'utilitza la condició de prova idealcom a base per mesurar tots els altres resultats de precisió. Precisió a l'extremProves d'angles mirades Els angles de mirada afecten quin és el component principal deseguiment d'ulls. La variació de la precisió d'il·luminació és una prova que utilitza quatrecriteris d'il·luminació que inclouen inversions en primer pla i fons(interferència). Variant la precisió de les posicions del cap que es té en comptemoviments del cap durant el procés de seguiment dels ulls. Cadascun d'aquests individuses realitzen estàndards de prova juntament amb el calibratge de l'equipper tal de mantenir els resultats més precisos de seguiment d'ulls.

Encara hi ha aquells crítics que tenen inquietud que el seguiment dels ulls és justuna tecnologia de novetat. Els crítics han suscitat temors que la tecnologia puguiser mal utilitzat i / o els resultats de proves mal interpretats. Com la tecnologias'ha tornat cada vegada més sofisticat i els resultats més definits, elels crítics semblen ser pocs i distants. La tecnologia de seguiment d'ulls ha estatutilitzat per detectar lesions cerebrals i concussions, en educació per a aquells amblectura de discapacitats i en la majoria dels camps imaginables.

El futur de la tecnologia de seguiment d'ulls sembla estar aquí..Cel lularLa tecnologia de seguiment d'ulls del telèfon ja ha començat. La Corporació Samsungha introduït una línia de telèfons mòbils que detindrà un vídeo frontalquan l'usuari veu lluny. Samsung i altres companyies de telefonia mòbil sónintroduint telèfons biomètrics de reconeixement de l'iris que es desbloquejaran a lausuari mirant a la pantalla del telèfon cel lular.

La indústria de l'automòbil ha anat evolucionantseguiment dels sistemes de monitorització d'atenció que es pot detectar quan un conductor es posa somnolentminimitzant els accidents. En conseqüència, els automòbils futurs poden estar equipats amb ullsDispositius de monitorització de patrons que poden fer ajustos en els patrons de conducció visualitzantel conductor i l'entorn circumdant (paviment humit per pluja, condicions de neu, etc.).S'ha introduït la tecnologia de seguiment d'ulls al món dels jocs de realitat virtual.Els sistemes VR utilitzen aquesta tecnologia per animar objectes pels moviments dels ulls.Dins del camp mèdic, els avenços desenvolupats per al seguiment dels ulls ho permetrandetectar els signes inicials de cops o convulsions.

Hi ha molts reptes que estan en el camí de la tecnologia de seguiment d'ullsa mesura que avança cap a la realitat quotidiana de la vida. Reconeixement de seguiment d'ullsel programari encara ha de diferenciar-se del simple ullmoviment (distracció vs intenció). Altres consideracions a abordarInclou variàncies de visió, tensió ocular i distracció. Com ullL'equip de monitoratge de rastreig utilitza exposicions de feix d'infraroig alals ulls, no hi ha hagut prou estudis concloents sobre els efectes nocius de les exposicions prolongades o repetitives.

Per exemple, en Semalt Digital Services treballem de propla companyia de recerca CoolTool de mercat, que proporciona un ull complettecnologia de seguiment juntament amb altres tècniques de seguiment del comportament del clientper a la recerca complexa de màrqueting. De fet, aquesta empresa té unaexcel·lent generació de vendes i gran demanda en gran part a causa de l'interèsde l'audiència a la tecnologia. De fet, el seguiment dels ulls us permetper comprovar reaccions específiques als aspectes del vostre màrqueting,que difereix de les enquestes de consum tradicionals. Provoca unagran popularitat de la tecnologia de seguiment d'ulls en el camp de màrquetingi aquesta tendència creix .

En conclusió, la tecnologia de seguiment d'ullsestà aquí per quedar-se. La tecnologia s'incorpora a la nostra vida quotidiana per la seva acceptaciósembla estar molt estès. Tan aviat com es duguin a terme desenvolupaments i millores, seguiment d'ullscontinuarà elevant la tecnologia d'ús de l'automatització de dispositius habituals idetecció de desviacions mèdiques i / o psicològiques (i això és només el principi)El futur de la tecnologia de seguiment dels ulls no es limita a la imaginació individual de l'investigador,la seva aplicació pràctica a les nostres vides és il·limitada Source .

November 27, 2017